Beleef het zelf in Curaçao!

Op het Caribische eiland Curaçao kunt u genieten van een aangenaam tropisch klimaat, de witte zandstranden, een prachtig natuurpark en een indrukwekkende onderwaterwereld. De witte zandstranden, gelegen in verschillende kleine baaien, kennen elk hun eigen karakter.

Door het koloniale verleden van de Nederlanders, is dit een populaire vakantiebestemming voor zowel Nederlanders als Belgen. Dit heeft het eiland te danken aan de Nederlandse taal en de directe verbinding vanuit Amsterdam en Brussel. Ook in de Curaçaose keuken zie je nog steeds de invloed van Nederlandse gerechten, hoewel de Caribische invloeden steeds meer aanwezig lijken te zijn.

Curaçao biedt naast de relaxte strandvakantie ook enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Of je nu een bezoek brengt aan de kleurrijke hoofdstad Willemstad, het levendige Mambo Beach of de Christoffelberg en Westpunt. Curaçao biedt een combinatie van zowel strand- als stadsleven dat je op geen enkel eiland vindt. De lokale bevolking straalt dan ook gastvrijheid en relaxheid uit.

Stranden

Wie naar Curaçao op vakantie gaat, doet dit vrijwel altijd vanwege het tropische weer en de heerlijke stranden. De stranden van het eiland behoren tot de beste stranden van de benedenwindse eilanden. In totaal telt Curaçao meer dan 35 officiële stranden, de meeste van de stranden liggen aan de zuidelijke kust van het eiland. Een bekend strand is ‘Grote Knip’, dit witte zandstrand met blauwe zee is hét beeld dat je ziet wanneer je denkt aan deze prachtige bestemming. Een ander schitterend strand is Playa Lagun, dit is een ideale plek om te snorkelen.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Het merendeel van de winkels en restaurants vind je in deze historische stad. Het centrum wordt door de Sint Annebaai opgesplitst in twee delen. Aan de ene kant ligt de wijk Punda. Dit is de drukst bezochte wijk van de stad. Een groot deel hiervan wordt gekenmerkt door de Handelskade met de gekleurde huisjes. Een ander bekend gebouw is het geelwitte Penha-gebouw dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Punda wordt vanwege de vele winkels, de overdekte markt en de aanwezigheid van overheidsgebouwen gezien als het centrum van de stad.

Aan de andere kant ligt de wijk Otrabanda, wat letterlijk ‘andere oever’ betekent. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de gekleurde huizen op de Handelskade aan de Sint Annebaai. De wijken zijn met elkaar verbonden met de Koningin Julianaburg en de Koningin Emmabrug. Willemstad telt ook een aantal musea die een bezoekje waard zijn. Zo is er het Maritiem Museum,  dit scheepsvaartmuseum neemt je mee op ontdekkingsreis door de scheepsvaartgeschiedenis van het eiland.

VRAAG OFFERTE AAN