Terwijl in België de zon soms op zich laat wachten, schijnt ze op de Canarische Eilanden bijna altijd. Tijdens een vakantie op Gran Canaria vind je naast prachtige stranden nog veel meer moois. Bezoek de hoofdstad Las Palmas of ontdek de indrukwekkende natuur, van vulkaankraters tot immense gouden zandduinen. En voor een verkoelend uitstapje voor het hele gezin kun je naar het waterpark Aqualand in Maspalomas.

Het mooiste eiland van Spanje

Gran Canaria beschikt over prachtige stranden met verschillende kleuren en ondergronden. Maar je vindt hier ook een ware natuurexplosie: van subtropische bossen en ravijnen tot vulkaankraters en zandduinen. Niet voor niets is Gran Canaria het mooiste eiland van Spanje. In de bekende hoofdstad Las Palmas zijn er diverse markten en winkels te vinden en ook het bezoeken van het oude centrum is een leuk uitstapje. Natuurlijk kun je ook tijdens je vakantie Gran Canaria heerlijk ontspannen op een van de prachtige stranden. Je vindt hier talloze gezellige badplaatsen als Playa del Inglés of Maspalomas met mooie zandstranden aan de blauwe Atlantische Ocea

Mooie steden en dorpen

Als je tijdens je strandvakantie op Gran Canaria nog iets anders wilt doen dan zonnen en zwemmen, zijn er genoeg andere excursies die je kunt maken. Wat dacht je van een citytrip naar de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas? In de oude wijk La Vegueta vind je historische bezienswaardigheden zoals het huis waar Columbus enige tijd verbleef. Het Casa de Colón is uniek vanwege de versierde poort, de lieflijke balkonnetjes, de houten plafonds en de mooie binnenplaatsen.

Je vindt op Gran Canaria ook bijzondere dorpen, zoals het bedevaartsoord Teror. Hier vind je een prachtige basiliek waar een eeuwenoud beeld van Maria wordt bewaard. In het authentieke dorpje Gáldar kun je de sfeer van Gran Canaria proeven op het lokale marktje of in een tapasbar. Je vindt hier ook de Cueva Pintada, een mooie grot waar oude muurschilderingen zijn gevonden.

De natuur induiken

Naast steden als Las Palmas en mooie dorpen als Teror, vind je op Gran Canaria ook adembenemende natuur. Als je in Maspalomas, Meloneras of Playa del Inglés verblijft in het zuiden van Gran Canaria, kun je de Dunas de Maspalomas ontdekken: prachtige, gouden zandduinen.

Precies in het midden van het eiland vind je het symbool van Gran Canaria: een 80 meter hoge basaltrots genaamd Roque Nublo. Vanop deze ‘wolkenrots’ heb je een spectaculair uitzicht op het omringende landschap.

Als je een bijzondere wandeling wilt maken tijdens je vakantie Gran Canaria kun je naar de Pico de Bandana afreizen. Hier vind je een enorme krater waar je in af kunt dalen. Ben je liever actief op het water? Vanuit Puerto Rico kun je tijdens een bootexcursie dolfijnen spotten.

VRAAG OFFERTE AAN