Kaapverdië

Kom tot rust op een van de Kaapverdische Eilanden van Kaapverdië in de Atlantische Oceaan. Ontdek de unieke mix van Portugese en Afrikaanse invloeden en proef het koloniale verleden in Fogo. Kom tot rust op de witte stranden en ontdek het vulkanische landschap in het natuurpark Boa Esperanza op Boa Vista. Op Sal vind je een surfparadijs en ‘s avonds kan je Santa Maria induiken waar je de nationale drank ‘grogue’ kan proeven tijdens je vakantie Kaapverdië.

Idyllische stranden en vulkaanlandschappen

Als je kiest voor Boa Vista, dan kun je naar het zuiden afreizen, terwijl je door verschillende landschappen rijdt die een lust voor het oog zijn. Het noordelijke deel van het eiland heeft een totaal andere uitstraling dan de rest van het eiland. Hier kun je een tour maken door het vulkanische landschap richting het natuurpark Boa Esperanza. Als je een liefhebber bent van windsurfen, is dit deel van het eiland ook een goede plek om met je surfboard het water op te gaan. Boa Vista is ook uitermate geschikt om te gaan vissen en in alle rust te genieten van de schoonheid van het eiland. En uiteraard kun je hier ook genieten op de witte stranden van Lacacão en Praia de Salines.

Koloniaal Fogo

Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere Kaapverdische Eilanden? Maak dan eens een uitstapje naar Fogo met de hoofdstad São Felipe, een stad voor echte cultuurliefhebbers. Op de Kaapverdische Eilanden vind je een mix aan Afrikaanse en Portugese invloeden. Het koloniale verleden komt goed tot zijn recht in São Felipe waar de oude koloniale gebouwen intact zijn gebleven. Maar er is meer te vinden op dit eiland. Het eiland Fogo staat bekend om zijn ruwe natuur. De Pico de Fogo, een vulkaan van 2.829 meter, is het hoogste punt van Kaapverdië. Uniek aan dit eiland is dat de bevolking een heel dorp heeft opgebouwd uit lava en plantages heeft aangelegd op deze vruchtbare grond. Ooit een maaltijd in de krater van een vulkaan gegeten? Dit is jouw kans.

Portugese en Afrikaanse keuken

Op vakantie in Kaapverdië is er ‘s avonds genoeg leuks te doen. In de stad Santa Maria vind je een gezellig centraal plein waar toeristen en locals samenkomen. Je kunt aanschuiven bij een van de gezellige restaurants en genieten van het decor om je heen: gekleurde huisjes, palmbomen en dansende Kaapverdiërs. Ook de keuken van Kaapverdië kent een mix aan Portugese en Afrikaanse invloeden. Door de mix van verschillende tradities zijn er op de eilanden vele nationale, maar ook internationale gerechten te vinden op de kaart. Maar wat er het meest gegeten wordt, is vis. Als je een gerecht bestelt, is het leuk om eens ‘grogue’ erbij te drinken. Dit is de nationale drank van Kaapverdië: een rum gemaakt van bruine of witte rietsuiker.

Cultuur opsnuiven

Ben je een cultuurliefhebber of wil je even van het strand af? De allesoverheersende rust en het historische ‘Stone Town’ hebben heel wat in petto voor jou. Op een uurtje rijden ligt het dorpje Nungwi dat ooit het centrum van de dhow-industrie in Zanzibar was. vandaag is het uitgegroeid tot een van de populairste stranden in Zanzibar. Het vervallen vissersdorpje van weleer is vandaag een bruisende kuststrook, bezaaid met moderne hotels met bars, shops en restaurants, en dat in een exotisch decor. Pure romantiek ervaar je tijdens een vaartocht op een dhow bij ondergaande zon.

Culinaire verwennerij

Wist je dat Zanzibar bekend staat als specerijeneiland? Al van oudsher worden op dit eilanden kruiden en specerijen verbouwd en verhandeld. Tijdens een vakantie Zanzibar kan je de kruidenplantages bezoeken waar onder andere kaneel, nootmuskaat en kruidnagel groeien. In de historische hoofdstad Stone Town kan je je zintuigen verwennen op de lokale marktjes en de kruidige geuren opsnuiven.

VRAAG OFFERTE AAN