Malta

Malta is een perfecte bestemming voor wie houdt van cultuur, lekker eten, kristalhelder water en mooie stranden. De eilandengroep bestaat uit drie eilanden: het hoofdeiland Malta, Gozo en Comino. Hoewel het eiland helemaal niet zo groot is, is er ontzettend veel te zien. Eeuwenoude paleizen, forten en burchten maken Malta uniek waardoor je het niet kunt vergelijken met andere Mediterrane eilanden. Het Mediterraan eiland heeft zo z’n eigen karakter. Het eiland heeft invloeden die doen denken aan het Midden Oosten en ook een vleugje Italië. Bezoek zeker de steden Valletta, Sliema, Mdina en Mosta.

Valletta

Valletta combineert als kleinste hoofdstad van Europa cultuur, geschiedenis, ontspanning en gezelligheid. In 2018 werd de stad verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De stad is omgeven door water en is een echt doolhof van smalle steegjes en historische gebouwen. Een belangrijke bezienswaardigheid is de St. John’s Co-Catedral, deze kerk werd opgetrokken in barokstijl en is een goed voorbeeld van overdaad door zijn vele fresco’s, goudblad en pluche. Daarnaast is er de Barakka Gardens, in deze tuinen kunt u schaduw zoeken tussen de vele bijzondere planten en bomen. In de vele uitzichtpunten, zoals de Upper Gardens, kan je genieten van een schitterend uitzicht van de stad. Het historische centrum van de stad is dan ook terug te vinden op de Unesco-werelderfgoedlijst. Vooral aan het eind van de middag en het begin van de avond komt de stad tot leven. Overal openen cafeetjes waar mensen staan te borrelen op straat terwijl ze van het goede Mediterrane leven genieten.

Gozo

Combineer je reis met een paar dagen op het buureiland Gozo. Dit eiland is nog minder toeristisch en heeft zijn charme bewaard. Het mediterraan eiland wordt gekenmerkt door  schilderachtige vissersdorpjes en vele baaitjes. Het landschap bestaat uit groene heuvels met kleine boerderijen die naar zandstranden en kleine baaien leiden.

De hoofdstad Victoria, ook wel Ir-Rabat genoemd, is gelegen op het hoogste punt van het eiland. Hierdoor kan je genieten van een schitterend uitzicht op het landschap en de zee. Het historische centrum is omsloten door de Cittadella, de versterkte stadsmuren van gouden steen gloeien in het middaglicht in een roze-okerkleurige tint. Binnen de Citadel is een doolhof van kronkelende steegjes, musea. In het hart van de Citadel bevindt zich de Kathedraal van de Hemelvaart.

Comino

Op het eiland Comino kan je genieten van het azuurblauwe water in de bekende Blue Lagoon. Over de middag staan hier ook verschillende foodstalletjes met eten en drankjes, zoals een uitgeholde ananas.

VRAAG OFFERTE AAN