Meren Noord-Italië

Geniet van la dolce vita in het noorden van Italië.

De combinatie van de natuur, pittoreske dorpjes en de gekende Italiaanse keuken maakt van Italië een ideale vakantiebestemming. Het noorden van Italië is zeer makkelijk te bereiken met de wagen vanuit België, in maar liefst 12 uur sta je op je bestemming.

In het noorden van Italië vind je enkele van de mooiste meren die het land te bieden heeft. Dit zijn dan ook erg populaire vakantieoorden. Aan de vele meren vind je niet enkel watersportcentra maar kan je ook de natuur in je opnemen tijdens de vele wandelingen en bezoeken aan de verschillende bezienswaardigheden rondom de meren.

Lago di Garda

Het Gardameer is misschien wel het bekendste van de Italiaanse meren. Het is tegelijk ook het grootste meer van het land. Voor velen is de noordkant van het meer het mooist, maar ook de minder toeristische westelijke zijde is zeker een bezoekje waard.

Rond het meer vind je verschillende schilderachtige stadjes waar je uren kan rondslenteren. Geniet van de prachtige natuur in de omgeving zoals de vele olijf- en citroenbomen, het helderblauwe water en de vele cipressen.

Lago di Como

Het Comomeer is één van de grootste meren in de Italiaanse Alpen. Het meer heeft de vorm van een omgekeerde Y. Voor velen is dit het mooiste en meest vredige meer van Italië. Veel beroemdheden hebben hier dan ook een buitenverblijf.

Bezoek de stad Como tussen de vele wandelingen rond het meer door. Deze welvarende stad heeft een autovrij centrum waar je kan winkelen. Ook de Duomo is hier het bezoeken waard.

Lago d’Iseo

Dit meer is het kleinste en minst bekende meer, maar is het daarom niet minder waard om te bezoeken. In het meer ligt Monte Isola, het grootste zoetwatereiland van Italië. Dit is een hoge berg, begroeid met kastanjebomen waar verschillende vissersdorpjes gevestigd zijn. Een andere toeristische trekpleister vind je in het dorp Val Bagnore. Hier is een woud met smalle piramidevormige stenen met op de top een rotsblok dat door de erosie een rond vorm heeft gekregen.

Lago Maggiore

Dit meer is gelegen in de buurt van het natuurpark Val Grande. Een deel van het meer bevindt zich in Zwitserland. Hoe dichter je naar de grens trekt, hoe rustiger het is.  Een zeer bekende toeristische trekpleister zijn de Borromeïsche eilanden.

Geniet van het spectaculair uitzicht over het meer vanuit de kabelbaan die je naar Monte Sasso del Ferro brengt.

Op Isola madre vind je een van de oudste aangelegde botanische tuinen van het land.

Lago d’Orta

Dit meer is gekend voor zijn romantiek en is dus ideaal voor koppels. Hier ontwijk je het massatoerisme en kan je genieten van de rust op het meer en in de vele bossen rondom.

Op het historische eilandje San Giulio vind je de Basilicia Di S. Giulio met fresco’s uit de 16e eeuw. Ook hier kan je genieten van het uitzicht over het meer en de bergen vanuit een kabelbaan die je naar de besneeuwde top van de Monte Mottarone brengt.

VRAAG OFFERTE AAN