Thailand

Op vakantie in Thailand zal je ontdekken wat de Thaise glimlach betekent. Niet alleen de bewoners van dit prachtige en cultuurrijke land zullen je doen glimlachen, ook de zon en de exotische stranden zullen je laten stralen, net zoals de tempels met hun gouden daken. Ontdek en beleef zelf de schoonheid van dit prachtige Aziatische land tijdens jouw vakantie.

De verscheidenheid van de Thaise natuur

Thailand kent vele beboste gebieden. Een bekende boom die je hier vindt, is de teakboom. Het land kent ook vele vruchtbare valleien waar verscheidene riviertjes doorheen lopen. Op vakantie in Thailand zal je je ogen de kost geven met de mooie natuur die voorbijkomt.

Voor de kust van het land liggen talloze kleine eilandjes met elk hun eigen historie en kenmerken. Maar Thailand staat ook vooral bekend om zijn helderblauwe zee met witte zandstranden en tropische eilanden, zoals Khao Lak, waar je een paradijselijke strandvakantie door kan brengen.

Stedentrips in Thailand

De hoofdstad van Thailand is het internationale Bangkok en dit is tegelijk de grootste stad van het land. De stad kent een typerend stadsbeeld met toeristische plekken, zoals het Koninklijk Paleis en vele tempels met gouden daken. Het historische centrum is een leuk uitstapje en je kan de stad ook gemakkelijk met de fiets verkennen. Zin om te shoppen? In Bangkok vind je diverse winkelcentra, maar vooral de drijvende markt is een aanrader. Andere bekende toeristische trekpleisters van Thailand zijn de in 1298 gestichte stad Chiang Mai, waar je prachtige tempels kunt bewonderen, en Pattaya, met de meest veelzijdige kustplaatsen van Azië.

Strandvakantie in Thailand

Op vakantie in Thailand kan je ontspannen langs de kust in badplaatsen, zoals Hua Hin en Phuket. Hua Hin is een van de populairste badplaatsen en ligt aan de Golf van Thailand. Deze badplaats kent niet alleen stranden, maar ook bezienswaardigheden zoals een van de grootste nationale parken van Thailand: Khoa Sam Roi Yot. Daarnaast is Hua Hin een echte vissersplaats met een breed aanbod aan visrestaurants. ’s Avonds en ’s nachts zie je hier talloze vissersbootjes die in de haven liggen en overdag de zee opgaan.

Phuket is het grootste eiland van Thailand en een erg populaire badplaats, ook als je wil duiken. Een andere badplaats waar je echt een bountygevoel krijgt is Khao Lak in de gelijknamige streek. Op het parelwitte strand kan je zonnen, lees een boekje onder een palmboom of ga baden in het kristalheldere water.

VRAAG OFFERTE AAN