Zanzibar

Wat dacht je van een strandvakantie aan de parelwitte stranden van een tropisch paradijs? Zanzibar is niet alleen een topbestemming voor strandgangers, maar ook voor watersporters. In het kristalheldere water kan je uitstekend snorkelen in de adembenemende koraalriffen. Cultuur kan je opsnuiven in het historische Stone Town of op de lokale marktjes. Sluit de dag af op zeilboot, terwijl je van de ondergaande zon geniet tijdens een vakantie Zanzibar.

Parelwitte zandstranden en snorkelparadijs

Een mix van gezellige, parelwitte stranden, wuivende palmen en een kristalheldere zee: dit is Zanzibar in een notendop. Dit eiland, dat behoort tot Tanzania, biedt een ruime waaier aan watersporten. De oostkust van Zanzibar bestaat vooral uit poederwitte zandstranden die uitkijken op het lange barrièrerif net voor de kust. De adembenemende koraalriffen en het helderblauwe water maken van Zanzibar een snorkelparadijs.

Cultuur opsnuiven

Ben je een cultuurliefhebber of wil je even van het strand af? De allesoverheersende rust en het historische ‘Stone Town’ hebben heel wat in petto voor jou. Op een uurtje rijden ligt het dorpje Nungwi dat ooit het centrum van de dhow-industrie in Zanzibar was. vandaag is het uitgegroeid tot een van de populairste stranden in Zanzibar. Het vervallen vissersdorpje van weleer is vandaag een bruisende kuststrook, bezaaid met moderne hotels met bars, shops en restaurants, en dat in een exotisch decor. Pure romantiek ervaar je tijdens een vaartocht op een dhow bij ondergaande zon.

Culinaire verwennerij

Wist je dat Zanzibar bekend staat als specerijeneiland? Al van oudsher worden op dit eilanden kruiden en specerijen verbouwd en verhandeld. Tijdens een vakantie Zanzibar kan je de kruidenplantages bezoeken waar onder andere kaneel, nootmuskaat en kruidnagel groeien. In de historische hoofdstad Stone Town kan je je zintuigen verwennen op de lokale marktjes en de kruidige geuren opsnuiven.