Citytrip Rome

Cultuur, gastronomie en shoppen in één stad. In de Italiaanse hoofdstad is dat mogelijk. De vele historische bezienswaardigheden bezoeken in combinatie met een dagje window shoppen in de duurste winkelstraat Via Condotti en genieten van de Italiaanse haut-cuisine. Dit wordt door velen gezien als de ideale citytrip.

Een stad met vele pleinen, Romeinse gebouwen, musea en andere highlights. Rome heeft meer te bieden dan enkel de gekende hoogtepunten. Bestel een pizza, ga pasta eten in één van de vele lokale restaurantjes in de wijk Trastevere of eet een ijsje op de hoek van elke straat.

Gooi een muntje in de Trevifontein voor geluk, vertoef op de Piazza Navona, favoriete trekpleister voor een gezellig avondje terrassen, of beklim de Spaanse trappen op de Piazza di Spagna naar de kerk Trinita dei Monti. Ook de Engelenburcht en het Pantheon zijn het bezoeken waard!

Colosseum

De nummer 1 bezienswaardigheid in Rome is het Colosseum. Het Colosseum behoort tot de zeven nieuwe wereldwonderen. In dit enorme amfitheater, gebouwd in de 1e eeuw, gingen gladiatoren met elkaar en met wilde dieren het gevecht aan voor meer dan 50.000 toeschouwers.

Vaticaanstad

Een totaal andere wereld is Vaticaanstad, deze Kerkelijke dwergstaat is gelegen middenin Rome. Hier vind je ook enkele belangrijke bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken tijdens deze citytrip.

Bezoek het Sint- Pietersplein met de barokke Sint- Pietersbasiliek. Hierbinnen is dé bezienswaardigheid, namelijk de koepel van Michelangelo. Deze basiliek wordt dan ook niet voor niets de mooiste basiliek ter wereld genoemd. Ga de uitdaging aan en beklim de koepel van de Sint- Pietersbasiliek met als beloning een schitterend panoramisch uitzicht van de stad.

Ook de Vaticaanse musea zijn het bezoeken waard. Dit is één van de grootste musea ter wereld doordat hier meerdere musea gevestigd zijn in één gebouw. Het hoogtepunt hier is de befaamde Sixtijnse kapel waar Michelangelo zijn meesterwerk ‘de schepping’ heeft geschilderd.

VRAAG OFFERTE AAN