Citytrip Valencia

Combineer traditioneel met trendy tijdens een citytrip naar Valencia. Deze stad tref je aan de oostkust van Spanje, aan de Middellandse Zee. Daardoor beschikt Valencia over een mooi zandstrand: ideaal om uit te rusten na een dag slenteren door de stad. Bezoek dan bijvoorbeeld de oude Mercado Central en de hypermoderne Ciutat de les Arts i les Ciències. En hoe kun je de dag nu beter afsluiten dan met een Valenciaanse paella?

Traditioneel én modern Valencia

Hou je van traditie? Of juist meer van trendy? Tijdens je citytrip Valencia geniet je van beide werelden. Het contrastrijke Valencia tref je aan de oostkust van Spanje, aan de Costa del Azahar. Valencia heeft veel te bieden: strand, historische bezienswaardigheden, hypermoderne architectuur en ze is ook nog eens de bakermat van de paella.

Trotse tradities in Valencia

Valencia is een stad waar tradities in ere worden gehouden. Het beste voorbeeld is het feest Las Fallas, dat jaarlijks in maart plaatsvindt. Maar ook als je in een andere maand voor een citytrip naar Valencia komt, zul je genoeg traditie tegenkomen. Begin bijvoorbeeld met een wandeling door de nauwe straatjes van het stadshart. Hier ontdek je diverse authentieke hoogtepunten. Wandel bijvoorbeeld langs de gotische kathedraal van Valencia. Binnenin kun je een aantal schilderijen van Francisco Goya bewonderen. Een andere hotspot waar de Valencianen trots hun traditie laten zien, is La Lonja de la Seda. Dit is de beurs die eeuwenlang het centrum van de zijdehandel was. Nu kun je je er vergapen aan de gedetailleerde zuilen en prachtige versieringen.

Hypermodern Ciutat de les Arts i les Ciències

Deze ‘stad van kunst en wetenschap’ is een modern architecturaal meesterwerk in Valencia, ontworpen door de architect Santiago Calatrava. De witte futuristische gebouwen zijn omgeven door zwembadblauw water. Daardoor ontstaat een prachtig fotogeniek plaatje! Het gebied wordt begrensd door het Jardines de Turia. Dit is een weelderige groenstrook die Valencia in twee helften deelt. In deze tuinen is het heerlijk vertoeven, of je nu een wandeling maakt of op een bankje uitrust. Over uitrusten gesproken: dat gaat tijdens je citytrip Valenica ook perfect op het strand Playa del Cabanyal.