Dubai

In 2021 organiseert Dubai als eerste land van het Midden-Oosten de 35e wereldtentoonstelling.  Oorspronkelijk zou Dubai Expo in 2020 plaatsvinden, maar door het Coronavirus is dit uitgesteld. De startdatum van Dubai Expo is aangepast naar 1 oktober 2021 en loopt tot 31 maart 2022. Tijdens de wereldtentoonstelling profileren de deelnemende landen en bedrijven zich op gebied van techniek, economie en sociaal-cultureel. Ook België heeft een paviljoen op de Expo. Het thema van dit jaar is “Connecting minds, creating the future”.

De Expo is gelegen tussen Dubai en Abu Dhabi waardoor er naar beide steden uitstappen gedaan kunnen worden en/of gelogeerd kan worden.

Dubai

In Dubai wordt u overweldigd met een enorme rijkdom. De laatste jaren is de stad zeer populair geworden als toeristische bestemming. Van brede zandstranden tot shoppingcenters en belangrijke bezienswaardigheden zoals het hotel Burj Al Arab. Natuurlijk mogen we de Burj Khalifa niet vergeten, met een hoogte van maar liefst 828 meter is de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber staat in Downtown Dubai naast het winkelcentrum de Dubai Mall. Het hoogste observatieplatform is te vinden op het 148e verdieping en biedt u een panoramisch zicht van de stad. Een ander fenomeen zijn het kunstmatige archipels Palm Jumeirah, die de vorm heeft van een palmboom, en The World Islands, die de volledige wereldkaart toont. Een andere spectaculaire trekpleister is de Dubai Fountain, naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall. Deze fontein kan maximaal 83.000  liters water tegelijkertijd omhoog spuiten en daarbij een hoogte bereiken van 150 meter.

Abu Dhabi

Abu Dhabi is een ultramoderne wereldstad met een flinke dosis Arabisch karakter en hagelwitte stranden. Bezoek zeker de Sheik Zayed Moskee. Deze moskee wordt gezien als één van de mooiste moskeeën ter wereld. U vindt hier ook het grootste tapijt ter wereld. Binnen zijn er zeven kroonluchters versierd met Swarovski kristallen te vinden. Ook het Louvre is een bezoek waard, dit gebouw wordt gezien als één van de meest bijzondere gebouwen in het Midden-Oosten. Het ontwerp is gebaseerd op het Arabische waterirrigatiesysteem en dit thema is in het hele museum terug te zien. Het gebouw oogt als een drijvende koepel en wordt omringd door water.

VRAAG OFFERTE AAN