Senegal

Senegal, het swingende hart van Afrika

Teranga! Teranga is het lokale woord voor welkom en staat voor de Senegalese gastvrijheid.Je voelt je je meteen welkom. Laat je omarmen door de vrolijke,lieve mensen. Op de rustige stranden word je onder je rieten parasol volledig in de watten gelegd met vers fruit of een gegrild visje. Alles kan en niets is te gek. In de dorpen word je soms zelfs uitgenodigd om bij de mensen thuis te komen eten en drinken. Senegal… waar zon en strand ideaal te combineren zijn met gezellige markten en cultuur. Senegal… misschien niet het eerste land waaraan je denkt bij een zonvakantie maar laat je verrassen.

Een rechtstreekse vlucht naar Senegal duurt nog geen zes uur en dat zonder jetlag. Je stapt uit in een compleet andere wereld. Want Senegal leeft, bruist en swingt. Je voelt en proeft Afrika. Alleen maar vrolijke mensen op straat, je hoort overal muziek en de sfeer is heel relaxed. Senegal heeft het beste van Afrika. Want met een beetje geluk zie je tijdens een safari in een van de wildparken ook nog leeuwen, giraffen, apen of krokodillen.

Zonvakantie in Senegal

Senegal is gezegend met brede witte zandstranden versierd met palmbomen en rieten parasols. Wie van een breed wit zandstrand zo de verkoelende zee in wil lopen, kan een hotel boeken in Somone en Saly. Beide badplaatsen liggen op circa een uur rijden vanaf het vliegveld in Dakar en lenen zich dankzij hun ligging aan La Petite Côte uitstekend voor een strandvakantie in Senegal. Daarnaast heb je in Senegal gegarandeerde zonnestralen. Zelfs in de wintermaanden kun je hier genieten van een heerlijke winterzonvakantie aan de West-Afrikaanse kust. Vergeet niet een snorkelsetje mee te nemen, want het water van de Atlantische Oceaan is hier erg helder en dus zeer geschikt voor een kennismaking met de kleurrijke onderwaterwereld.

Op safari in Senegal

Zuid-Afrika en Tanzania zijn dé landen bij uitstek voor een safari, maar ook Senegal telt veel wildlife parken. Boek je een hotel in Somone, dan sta je binnen een half uur rijden in het Réserve de Bandia. Per truck spot je in dit park giraffen, zebra’s en apen. Overigens kun je ook kiezen voor een wandeltocht door het park waarbij je met een beetje mazzel een reusachtige neushoorn van heel dichtbij kunt aanschouwen.

Lokale cuisine van Senegal, bon appétit!

Dat Senegal een voormalig Franse kolonie is merk je wel tijdens een vakantie in Senegal. Niet alleen aan de taal, maar zeker ook in de lokale cuisine. Voor ontbijt stokbrood, verschillende kazen en verse croissants. En voor lunch of diner heerlijke verse vis of kreeft met bearnaisesaus. Het zoete dieppaarse drankje is de nationale drank: gemaakt van hibiscus, water en suiker. Het lokaal gebrouwen Flag bier doorstaat de vergelijking met internationale bieren met ‘flag’ en wimpel. En bien sûr, wijn in alle soorten en maten op de menukaart.