Slovenië

Slovenië, het land van de vele meren. Deze bestemming draait één en al rond natuur. De laatste jaren wint Slovenië aan populariteit als vakantiebestemming en dit niet voor niets. Het land biedt ongerepte landschappen en adembenemende uitzichtpunten vanop de vele bergen en heuvels. Op deze bestemming is altijd iets te beleven voor zowel jong als oud.

In de Sloveense keuken vind je een mix van verschillende soorten keukens uit Europa. Daarnaast is het land bekend voor zijn wijnen.

Afkoelen in één van de vele meren of vertoeven in de bruisende hoofdstad Ljubljana.

Passeer langs de vele meren waaronder het bekende meer van Bled. Dit is misschien wel één van de meest gekende bezienswaardigheden van Slovenië. Een meer gelegen in een bergachtig landschap met daar middenin een klein eilandje met een kerk. Je kan het meer ontdekken door met een traditioneel bootje te varen of op het uitkijkpunt bij het kasteel van Bled. Dit kasteel is gelegen op de top van een steile klif en is dus ook een blikvanger.

De hoofdstad Ljubljana is een echte aanraden voor de alternatieve citytripper. Hier ontwijk je het massatoerisme waardoor je de stad zonder haast kan ontdekken. Ljubljana is één van de kleinste hoofdsteden van Europa waardoor je in een paar dagen de volledige hoofdstad kan bezichtigen. Geniet van de authenticiteit in de stad met zijn vele pleinen, bezienswaardigheden en de omringende groene omgeving. De straten zijn er kleurrijk, de mensen gastvrij en ook het eten is een meerwaarde!

VRAAG OFFERTE AAN