Groepsreis Zuid-Afrika Nederlandstalig

Voel je in de Zevende Hemel bij het zicht vanaf God’s window, sta oog in oog met de ‘Big Five’, maak kennis met de big chief in het Koninkrijk van de Swazi en treed in de voetsporen van Bartolomeo Dias bij een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. In 18 dagen word je helemaal ondergedompeld in de Zuid-Afrikaanse cultuur en natuur, en dat met het comfort van reizen in groep en de eigen moedertaal.

Dag 1: Brussel – Johannesburg

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Johannesburg.

Dag 2: Aankomst Johannesburg – Pretoria – Bushveld 

Na aankomst volgt de kennismaking met de gids en chauffeur. Bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen in Pretoria, alvorens door te rijden naar een 8.000ha groot wildreservaat.

 Dag 3 & 4: Kruger Nationaal Park

Vandaag bezoeken we de befaamde Panoramaroute met Blyde Rivier Canyon, God’s Window, Bourkes Luck Potholes en het mijndorpje Pelgrim’s Rust, alvorens naar de lodge aan het Kruger Park te rijden. De volgende ochtend worden we wakker met de geluiden van de bush en vertrekken in open 4×4’s op zoek naar de Big Five. ’s Namiddags tijd om te relaxen of om optioneel weer op safari te gaan.

Dag 5: eSwatini (ex-Swaziland)

Rit naar het Koninkrijk van de Swazi. We maken kennis met de rijke cultuur van dit volk in een traditioneel dorp en overnachten in een ‘Beehive Hut’.

 Dag 6: St. Lucia

Zuidelijk van eSwatini ligt Kwazulu-Natal. In Sint-Lucia gaan we tijdens een bootsafari op zoek naar krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten.

Dag 7 & 8: Drakensberg

Een panoramisch rit door Zululand brengt ons tot Underberg, aan de voet van de Drakensberg. Optioneel: Sani Pass 4×4 excursie of paardrijden.

 Dag 9: Port St. Johns

We rijden naar de Wild Coast waar u kan relaxen op het strand of in de spa.

Dag 10 & 11: Chintsa

We rijden langs de kust naar een prachtig natuurreservaat, waar u gedurende twee dagen kan deelnemen aan activiteiten zoals wandelen, kanovaren, vogelspotten, safari’s, olifanteninteractie, …

Dag 12: Stormsrivier

Vandaag rijden we via Port Elizabeth langs de Tuinroute naar Tsitsikamma Nationaal Park. Tijd om een mooie wandeling te maken of te relaxen.

Dag 13: Oudtshoorn

Via Knysna, de oesterhoofdstad, rijden we naar Oudtshoorn. Bezoek aan struisvogelboerderij.

Dag 14: Montagu

Verkenning van de Kleine Karoo met een lunchstop onderweg. Via de Tradouwpas banen we ons een weg naar het wijndorpje Montagu.

Dag 15 & 16: Kaapstad

Via de wereldberoemde Route 62 rijden we richting de wijnlanden voor een degustatie. Na aankomst in Kaapstad volgt een korte stadsrondrit met bezoek aan de Tafelberg (weersgebonden). De volgende dag verkennen we het Kaapse Schiereiland met Kaap de Goede Hoop, maken we een boottocht naar een zeehondenkolonie en bezoeken we de pinguïns op Boulders Beach.

Dag 17: Vertrek Kaapstad

Vrije dag in functie van de vluchturen van de terugvlucht.

Dag 18: Brussel/Amsterdam

Aankomst in Brussel of Amsterdam in de voormiddag.

VRAAG OFFERTE AAN